Summa sidvisningar

torsdag 13 september 2012

Det ska faan va Sjuksköterska

Jag har kaxat upp mig rejält och blivit fackligt ombud Vårdförbundet och det gillas inte av alla. "Du vet faan ingenting om facket "kastade sig en person över mig på sociala medier men det är smällar man får ta. Jag fick ju stänga min egen blogg av mina egna sk Moderater förra året då det ogillade vad jag skrev...så jag är nog inte så jäkla lättkränkt längre.

Jag har bestämt mig för att blogga om Sjuksköterskeriet.Ja vad ska det vara bra för? Ja det kan man fundera över men många har ingen aning om hur det är. Vi brukar skoja på jobbet om att vi borde skapa en SÅPA som heter En dag i Triagen. Jag tror väl inte att någon direkt nappar på det men om Du där ute är intresserade skulle jag kunna skriva manus och repliker.

Nåväl frågorna kring att vara Sjuksköterska, byta jobb, välja annan arbetsgivare eller om det verkligen var så jäkla klokt att studera på HÖGSKOLAN och ta hand om människors liv med dålig lön. Ja det kan man diskutera.

Jag kommer nu att under en period filura om detta yrke och vad jag anser att man borde göra OCH DÅ alla VÄNSTERKOMMUNISTER så kommer jag oavsett vad ni skriver vara rätt kritisk för det är min demokratiska rättighet.

Varför valde jag då att bli Sjuksköterska?.....Jo såhär var det.
Jag läste en yrkesutbildning inom Apotek men då jag 18 år gammal fick examen så fanns det lite jobb på det Statliga Apoteket. Hade det inte varit så hade jag nog aldrig läst till sjuksköterska.
Nåväl det blev Vårdlinje och undersköterska och så insåg jag 28 år gammal att nu eller aldrig måste jag studera om jag vill få ihop någon möjlighet till kunskap och utbildning. Sen har det fortsatt och idag är jag leg.sjuksköterska inom Öppen Hälso och Sjukvård och har idag inga studieskulder men jag har inte heller haft råd att åka jorden runt.

Nåväl jag har just här och nu ett fantastiskt jobb men min systerbana har varit mer än krokig och jävlig och det var faktiskt inte okej att 1995 säga på sin arbetsplats att man röstade på Moderaterna. Minns ni Faxlöpet? Nej det är nog många som inte minns Moderaternas fredagsfax till alla Landstingsjukhus. Jag minns när mina arbetskamrater på Huddinge gjorde tummen ned och vägrade gå på ett möte med Folke Schött. Till slut insåg jag 1999 att nu är det för farao slut med SLL oavsett politisk färg och det är ju nu 2012 jag är tillbaka. Om jag är nöjd? Aldrig i livet men visst finns det bra saker som hänt med mina borgerliga glasögon MEN vem ska vara stolt och nöjd när det finns massa att göra. Jag kommer att blogga om olika saker så du som är arg, förbannad, nyfiken eller bara vill jäklas med mig. Varsågod snart blir det en blogg om specialistutbildningen och varför Florence är död.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar