Summa sidvisningar

måndag 12 mars 2012

En kväll i demokratins tjänst


På väg hem efter en lång eftermiddag och kväll i Stockholms Stadshus tar jag trikken till tullen för att sen fara vidare utanför det som vi ofta kallar för Stockholm.Ikväll har Stockholms kommunfullmäktige dragit igenom några motioner där det fanns en som blivit liggande i ca 14 år....coolt med demokrati.
Ja så var det Thomas Rudins olika motioner och att han ansåg att Borgarrådet Hamilton ordande Gotland Runt enbart för att hon skulle få gratis VIP biljetter????...ja det är sant och så var det en konstig och lång diskussion om kommunala vattenkranar och möjligheten för människor eller kanske rättigheten att ha tillgång till vatten att dricka när man går på stan. Ja det är rätt yviga diskussioner och så lite minoritetsåterremisser och en massa påhopp från vänstern om högeralliansen och kapitalismen och ja sen orkade man inte lyssna längre eftersom det kom information om vår kompis Nackakommun för där hände det grejer.

Där röstade man tydligen och voterade om det skulle stå han hon eller hen i deras kommunala arbetsordning. Ja, inte för att jag vet om det är fullmåne ikväll men nog känns det lite konstigt att en kväll i demokratins tjänst ens fundera om Stockholmarna har tillgång till vatten och att det finns företrädare som anser att man ska dricka 2 liter vatten när man är ute och shoppar på Drottninggatan eller att det är viktigt med votering om Hens vara eller icke.

Själv funderar jag på om vi inte borde skicka iväg Tomas Rudin med tunnelbanan till Nacka eller när Vi ska få se hans motion om han, hon eller hens vara eller icke i Rådsalen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar