Summa sidvisningar

söndag 1 juli 2012

Varför ogillar Löfven och hans kamrater kvinnors arbete?

Rutavdraget börjar återigen komma på tapeten och det är dags att påminna och informera alla om var Socialdemokraterna står i denna fråga. Löfvens kamrater föredrar mäns arbete som alltid i en tradtionell socialdemokratisk historia och anser att kvinnors arbete är mindre värt. Självklart  blir många arga på att jag skriver så men....hur ska man annars tolka deras ställningstagande kring ROT och RUT?
RUT avdraget ska finnas kvar, men reglerna förändras. Om partiet får makten är det bara
barnfamiljer och pensionärer som ska få göra rut-avdraget.

Snacka om backflash och gammalmodiga åsiker-Socialdemokraterna är ett riktigt (s)kitparti.

Dessutom ska det inte gå att dra av lika mycket på ett år. I stället för högst 50 000 kronor per person ska den som köper tjänsten i framtiden få dra av högst 25 000.
För ett hushåll skulle den nya maxgränsen alltså i stället för 100 000 kronor per år bli 50 000 kronor.
Även avdraget för hantverkartjänster, rot-avdraget, stramas åt i socialdemokraternas förslag. Även för den sortens tjänster ska köparen få dra av högst 25000 kronor per person och år.

Hur tänkte (s)? Det finns rätt mycket mellanfrågor som de inte svarat på. Hur gör man om man har delat boende?

Alla som gör rot-avdrag för hantverkartjänster i dag ska kunna fortsätta med det. Till skillnad från rut-avdraget ska inte rot-avdraget reserveras för barnfamiljer och pensionärer.

Jaha det var ju fräscht och modernt.....helt okej med ROT som ofta utförs av män men RUT som oftast utförs av kvinnor...ja inte är Socialdemokraterna ett parti för oss QUINNOR.

1 kommentar:

  1. Det är inte marknadsekonomi när man subventionerar vissa branscher som man gör genom RUT, ROT och sänkt moms på restaurangtjänster som ex.

    SvaraRadera