Summa sidvisningar

onsdag 4 januari 2012

I Vänsterns Stockholm bor det bara priviligerad medelklass


Jonas Sjöstedt ska snart väljas till ny partiledare för Vänsterpartiet om allt går som planerat och eller kanske blir det delat ledarskap med en kvinna. Det är ju rätt spännande att följa efterträdaren till Lars Ohly men ikväll fick många av oss rätt otäcka tankar om den blivande partiledarens åsikter om oss som valt att flytta till Stockholm. I och för sig borde man väl inte bli förvånad men Jonas Sjöstedt är ingen trevlig prick....dessutom far han med osanning.

Han anser att han nu ska satsa på landsbyggden och att politiken borde flytta sitt fokus från den där lilla priviligerade gruppen av medelklass människor som bor i Stockholm och som har allt.
Han snackar om infrastruktur, vindkraft och man börjar redan fundera över hur han ska få någon att gå på hans snack.

Okej,,,,ska vi Stockholmare rökas ut? ska vi ställas mot en vägg som i fornstora Sovjet? ska vi tvingas ta våra möbler och lämna vår familj i Stockholm och flytta tillbaka till Töreboda? ska vi få högre skatt jämfört med Krokom? ska vi bli av med Gröna Lund? ska vi flytta Riksdagen från Sveriges Huvudstad till Sjöstedts favoritstad New York?....eller vad är det Jonas Sjöstedt ska göra mot oss som tillhör den där förhatliga priviligerade medelklassen i Stockholm?

Lars Ohly... ditt och mitt Djurgården får nog snart flytta till en annan kommun-frågan är bara till vilken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar