Summa sidvisningar

onsdag 18 januari 2012

Juholt fabulerade om Socialdemokraternas Realisationslista


bilden föreställer en tavla som man kan köpa på BLOCKET.

Har precis som Aftonbladets Lena Mellin och andra politiska nördar tillbringat ett par timmar framför Årets första Riksdagsdebatt med alla Partiledarna och det var rätt många rallarsvingar som for genom luften, en del brasklappar och hårda ord och tomma löften men Håkan Juholt gjorde det igen....han fullständigt krossade det Socialdemokratiska Glashuset med sin stora stenbumbling och han totalreade ut sitt parti.
Det verkar ju vara rätt många som är rätt arga och förgrymmade över Juholts misstag som återupprepas hela tiden och frågan är ju om han ska och kan och får sitta kvar tills 2014?
Vi är rätt många som glatt oss över Socialdemokraternas moras MEN samtidigt är det ett mycket eländigt demokratiskt problem med att hoppas att Juholt stannar, allt för att ALLIANSEN ska få glida fram för det är ingen av oss bekänt av.
Allra minst vi som är förtroendevalda och dagligen tänker i politiska termer.

Vad är då syftet med denna kvällsblogg? Jo, det är rätt många i det Svenska avlånga landskapet som inte ens orkar tänka på om Håkan Juholt talade sanning eller inte när han påstod att det fanns en Realisationslista som Statsministern och ALLIANSEN tydligen skapat.Fredrik Reinfeldt ville då se listan och Juholt gav oss alla länken
www.stockholmrean.se.

Det skojiga med denna sida som Socialdemokraterna i Stockholm stad tog fram där de redovisade objekt, till absolut största del ombildade hyresrätter, är att den skapades under perioden 2006-2010 och därför får varje dag och senast i veckan,en helt annan innebörd än vad Juholt försökte skapa i sin debatt. Jag vet inte om Sveriges Statsminister kände till listan men det är ju av mindre betydelse.
Det var ju Mona Sahlin som var partiföreträdare för Socialdemokraterna då och det kan ju inte vara helt enkelt att vara helt uppdaterad på alla kommunala och landstingsbeslut och jag vet inte ens om hon själv kände till listan.

Sossarnas nuvarande partisekreterare Carin Jämtin däremot borde ju känna till listan och kanske var det hon som viskade i Juholts öra....eftersom hon var Stockholms sossarnas toppnamn och företrädare i huvudstaden då men som få gillade efter hennes uttalanden om könsneutrala toaletter, sitt vurmande för fler bostäder till fåglar. Ja, SKRATTA NI-detta är fullständigt SANT...hon skrev en motion om detta eller hennes gillande av butlers och tvättsäckar i tunnelbanan.
Nåväl hon blev kvoterad till partisekreterare och efter henne kvoterades en annan Karin in och jag vet inte om det blev sämre eller sämst för Stockholms Socialdemokraterna med bytet men det är nog en annan fråga.

Stockholms Stads Finansborgarråd Sten Nordin (m) slår huvudet på den socialdemokratiska spiken när han idag bloggar och säger "Ironiskt nog använder (S) själva intäkterna från dessa försäljningar i sin budget för 2012, och köper 50 öre av den krona vi sänkt skatten med sedan 2006. Om (S) var engagerade i sitt motstånd hade de använt pengarna till att i sitt budgetförslag köpa tillbaka verksamheterna"

Man kan ju även tillägga att trots att Stockholms sossarna presenterade denna REA sida så vann ALLIANSEN åter slaget om Stockholm 2011 och jag tror att det var rätt få som ens brydde sig att leta upp länken eller ens bemöda sig att läsa den och nu försöker då Juholt använda denna länk i dagens debatt i Plenisalen och tror att han ska kunna skrämmas men han lägger bara ut dimridåer och samtidigt så nämner han såklart inte att kreditvärderingsföretaget, Moody’s Investors Services tilldelat Stockholm stad 2012 det högsta långsiktiga kreditbetyget AAA. (Moody’s omdöme säger att ”en stabil budget, tillväxt för intäkterna och en låg nettoskuld” är huvudanledningar till det högsta betyget.)

Kanske Håkan inte hade kunskap om detta heller eller så passade det inte in i hans anförande.

Jag har länge förstått att Juholt är den där gamla (åja han är inte så mycket äldre än jag men ibland undrar man)...DOMUS älskaren som kommer att ta fram sin gamla FACIT skrivmaskin och som inte förstår att blogg, Fejjan och internet inte längre är en modern fluga utan ett fantastiskt redskap i vår utveckling och att väldigt få makthavare kan stoppa denna utveckling.

Jag funderar vidare på om det är så att Juholt tog en rövare och presenterade listan och på så sätt försöka göra sig trovärdig eller ännu värre att han inte kände till sanningen om listan och lurades av någon i hans närhet eller om han inte ens förstod vidden av sitt handlande, men Juholt fabulerade om Socialdemokraternas Realisationslista i Plenisalen idag inför Svenska Folket och det borde straffa sig...

Typiska ord som far i mitt huvud är dubbelmoral, sten i glashus, ljugholtare och göra allt utom att prata om sin egen politik.

Fy farao Håkan Juholt att stå där i Sveriges Riksdag och inför hela Svenska folket blåljuga om något som inte är sant och på så sätt försöka sätta billiga poänger det hör inte hemma i Sverige. Det får gärna vara hårda debatter och stora hugg men då ska det vara på riktigt och inte med påhitt om saker som inte är sanna....och du Juholt är det någon som säljer ut något så är det Du själv...du håller just nu på att sälja ut dina egna Socialdemokrater och deras politik genom att kasta den största stenen på Stockholms Socialdemokraters budgetförslag.

Hade du inte berättat om listan idag så hade många inte förstått att Stockholms Socialdemokrater far med osanning och trixar med sin budget allt för att lura oss Stockholmare.

1 kommentar:

  1. Mycket bra redovisning från Partiledardebatten i Riksdagen. Det var väl bra att Fredrik Frågade Juholt om han ville köpa tillbaka vin-och Sprit.
    Det var allt för nu.mats Ifvarsson, producent
    RADIO MODERAT /I RADIO ÖSTERÅKER FM 103,7 Roslagens
    bästa lokala radiostation musik,repotage debatter 24 tim/dygn
    Webb radio : radio.osteraker.se

    SvaraRadera